Sauvon Elävän Kulttuurin Seura

ETUSIVU  >  MUUT ESITYKSET  > ABC:STÄ LOLIIN

Talvella 2012

ABC:stä LOLiin

Ohjaus: Sini Sarmasto ja Tapio Väntsi
Musiikin sävellys: Matti Moilanen ja Iikka Viitanen

banner

Yleistä

Joulukuussa 2012 sai ensi-iltansa teatteriesitys ABC:stä LOLiin – Selkun vanhempainyhdistyksen hyväksymää sketsiviihdettä. Esitys sijoittui kaikille tuttuun suomalaiseen koulumaailmaan. ABC:stä LOLiin paljasti mm. mitä opettajanhuoneessa todellisuudessa tapahtuu ja mikä on kouluruuan salaisuus. Osansa saivat myös puolapuilla teutaroiva pissis, salakuvattu rehtori, sekä ahkera talonmies. Käsikirjoituksessa oli käytetty esiintyjien ja ulkopuolisten koulumuistoja, joista otettiin ilo irti. Kokonaisuuteen lisättiin ripaus faktaa haastattemalla jo opettajanuransa päättänyttä opettajaa.

Viisihenkinen livebändi säesti uusia lauluja, joiden sanoitukset toteutettiin yhteistyössä Sauvon yläastelaisten kanssa. Sävellykset ovat sauvolaisten muusikoiden Matti Moilasen ja Iikka Viitasen, jotka kumpikin ovat mukana myös bändissä.

Yhdeksänhenkisen näyttelijäkaartin ohjaus toteutettiin kahden teatteri-ilmaisun ohjaajan voimin. Sini Sarmasto ja Tapio Väntsi ovat kumpikin Selkun aktiivijäseniä ja käyneet Sauvon ala-astetta. Kokeneita selkulaisia näyttelijäkaartissa edustavat Anu-Lehtonen Sonkki, Wille Heino, Henna Sormunen, Hilda-Justiina Airola, Markus Alander ja Tuuli Haarakallio. Uutta voimaa edustavat koulun teatterikerhon kasvatit Ida Sormunen ja Ronja Ronkainen. Niin ikään tuoretta näkökulmaa edusti ryhmän kuopus, 2012 talvella vielä esikouluikäinen Iiris Sonkki.

Kuvia esityksestä