Sauvon Elävän Kulttuurin Seura

ETUSIVU  >  KESÄTEATTERIESITYKSET  > HEINÄHATTU, VILTTITOSSU JA RUBENSIN VELJEKSET

Sauvon kesäteatterissa 2010

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Ohjaus: Sini Sarmasto
Lavastus: Teemu Loikas
Käsikirjoitus: Sinikka ja Tiina Nopola
Puvustus: Sari Stenlund
Sävellys: Iiro Rantala
Musiikin toteutus: Matti J. Moilanen
Maskeeraus: Maarit Schulte
Ensi-ilta: 8.7.2010

yläpalkki 2010

Yleistä

Kattilakosken perheen Hannan, Matin, Heinähatun ja Vilttitossun naapureina asuvat poliisit Isonapa ja Rillirousku, sekä Alibullenin herkkusuu-tädit Helga ja Halise. Lopen kyllästyneenä pikkukylän samoihin naamoihin Hanna Kattilakoski on varannut perheelleen tasokkaan lomanviettopaikan Vihantalammelta, jossa viettää laadukas kesäloma syöden kolmen ruokalajin illallisia ja mikä tärkeintä, mahdollisimman kaukana naapureista.

Mökki osoittautuu kuitenkin täysin odotusten vastaiseksi ja kotiinlähtö on heti lähellä. Mieli muuttuu, kun Hannan unelma täydellisestä kesälomasta näyttääkin toteutuvan ihailtavien mökkinaapureiden Rubensin taiteilijaveljesten ansiosta. Tarkkanäköiset lapset Heinähattu ja Vilttitossu huomaavat kuitenkin heti, että veljeksissä on jotain hyvin omituista. Lomasta näyttääkin tulevan jännittävä ja mielenkiintoinen. He päättävät vakoilla näitä ja salapoliisityö johtaa epäilykseen vankikarkureista. Aikuiset ovat liian sinisilmäisiä huomatakseen mitään, joten tytöt päättävät järjestää asiat oikealle tolalle itse.

Kesälomaansa viettävää Kattilakosken perhettä tulevat tervehtimään myös Alibullenin neidit Helga ja Halise herkullisine tuliaisineen. Käy ilmi, että Halise, joka on ihastunut konstaapeli Isonapaan, tunteekin nyt yllättäen vetoa Kustaa Rubensiin! Heinähattu ja Vilttitossu ovat varmoja, että Kustaa Rubens on huijari, joka saattaa havitella Alibullenin neitien mittaamattoman arvokasta reseptikirjaa ja se heidän on estettävä!