Sauvon Elävän Kulttuurin Seura

ETUSIVU  >  KESÄTEATTERIESITYKSET  > ADALMIINAN HELMI

Sauvon kesäteatterissa 2015

Adalmiinan helmi

Käsikirjoitus ja ohjaus:   Timo Väntsi
Musiikki: Matti Moilanen
Lavastus: Wille Heino ja työryhmä
Puvustus: Puuhaus ry
Valokuvat: Jussi Kirjonen

Yleistä

Kuningaskunta on ihmeissään! Uusi prinsessa saa haltiakummiltaan lahjaksi kauniin helmen, joka tarjoaa kantajalleen kauneutta, viisautta ja älykkyyttä niin kauan kuin helmi säilyy kantajallaan tallessa. Toinen haltiakummeista antaa lahjaksi nöyrän sydämen, jonka prinsessa saa käyttöönsä jos ensimmäisen lahjan kanssa käy huonosti. Niinhän siinä tietysti käy, ja kuinkas sitten sujuu elämä helmettömältä prinsessalta?

Sakari Topeliuksen klassikkosatu saa Sauvon Kesäteatterissa uudenlaisen tulkinnan. Teatteriohjaaja Timo Väntsi  on kirjoittanut sadusta uuden dramatisoinnin, jossa pääosin kuljetaan Topeliuksen viitoittelemalla tiellä, mutta yhdistellään aineksia suomalaisesta satuperinteestä, ja hiukan tämän päivän lapsiperheen arjesta.

Timo Väntsi on pitkän linjan selkulainen, ja toimii nykyään TEHDAS Teatterin taiteellisena johtajana. Hän on käsikirjoittanut ja ohjannut harrastajille ja ammattilaisille ja välillä astuu itsekin näyttämölle. Sauvon Kesäteatteriin Timo Väntsi on ohjannut aiemmin esitykset Pinocchio (2003) ja Saapasjalkakissa (2008).

Mukana lavalla:

Hilda-Justiina Airola, Tarja Airola, Tuuli Haarakallio, Marjaana Hoikkala, Heli Kirjonen, Anu Lehtonen-Sonkki, Iiris Sonkki, Jenna Suomi, Henna Sormunen