Sauvon Elävän Kulttuurin Seura

ETUSIVU  >  TOIMINTA  LASTEN- JA NUORTENTEATTERI

Lasten- ja nuortenteatteri

Draculat - Pieni tarina vampyyreista

Teatteritoimintaa lapsille ja nuorille

Sauvossa on mahdollista harrastaa teatteria jo nuoresta pitäen. Sauvon Elävän Kulttuurin Seura ylläpitää sekä lastenteatteria (LaTe) että nuortenteatteria (NuTe). Lasten ryhmä on tarkoitettu 7-12-vuotiaille ja NuTe noin 12-17-vuotiaille. Ikähaarukka on kuitenkin suuntaa antava, sillä pitkään teatteria harrastaneet ovat monesti siirtyneet nuorten ryhmään jo nuorempanakin.

Ryhmät kokoontuvat syyskuun alusta huhtikuun loppuun noin kerran viikossa Vahtisissa Selku-salissa teatterialan ammattilaisten johdolla. Kauden päätteeksi saatetaan valmistaa jokin esitys, mutta esityksen valmistaminen ei ole kokoontumisten päätavoite. Tärkeintä on harjoitella esiintymistaitoja turvallisessa ilmapiirissä, opetella ryhmätaitoja, kokeilla erilaisia esittävän taiteen muotoja ja myös pitää hauskaa.

Kauden aikana järjestetään tutustumisretkiä teattereihin (mm. Syksyllä 2018 Turun Kaupunginteatterin lavasteisiin). Myös vierailevia opettajia piipahtaa kauden aikana Sauvossa. Lisäksi kauden päätteeksi järjestetään pienimuotoinen juhla, esitystallenteen katsomistilaisuus tai kevätretki.

LaTen ja NuTen toiminta kustannetaan kesäteatterin lipputuloilla, minkä lisäksi osallistujilta peritään kurssimaksu (keväällä 2019 maksu oli 80€). LaTe ja NuTen tarkoitus ei ole saada voittoa järjestäjälle, vaan taata lasten- ja nuorten teatteriharrastukselle jatkuvuutta.