Sauvon Elävän Kulttuurin Seura

ETUSIVU  >  KESÄTEATTERIESITYKSET  > ROBIN HOOD – MAANKUULU HENKIPATTO

Sauvon kesäteatterissa 2011

Robin Hood - Maankuulu henkipatto

Ohjaus: Tapio Väntsi
Musiikki: Matti J. Moilanen
Käsikirjoitus: Tapio Väntsi
Lavastus: Teemu Loikas
Puvustus: Päivi Väntsi
Maskeeraus: Maarit Schulte
Ensi-ilta: 8.7.2011
Katsojamäärä: 2592

Yleistä

Kautta aikojen on Robin Hoodin tarina kulkenut laulujen ja tarinoiden kautta sukupolvelta toiselle. Jotkut uskovat vakaasti Robin Hoodin olleen sankari-töineen olemassa, kun taas toiset väittävät, että Robin Hoodin legendaan on yhdistynyt useiden lainsuojattomien tempauksia.

Robin Hood – maankuulu henkipatto on Sauvon kesäteatterille kirjoitettu versio tutusta seikkailusta. Tarinan pohjana on käytetty työryhmän ja käsikirjoittajan mielikuvia Robin Hoodin tarinasta. Näin on syntynyt kesäteatterilaisten oma juoru Sherwoodin metsän henkipatosta ja Nottinghamin sorrettujen sankarista.

Robin elelee mukavasti kuninkaan hovin suojassa, mutta tilanne muuttuu kylän Sheriffin alkaessa juonia. Hullu teurastaja ajaa Robinin metsään ja Robinista tulee lainsuojaton. Robin ei voi palata Nottinghamiin, jossa Sheriffi aikoo naittaa poikansa tulevalle kruununperijälle Marianille. Marian ikävöi ystäväänsä Robinia, mutta ikävää varjostavat erikoiset huhut, joita hän kuulee kyläläisiltä. Robin joutuu kamppailemaan valheita vastaan voittaakseen Marianin luottamuksen ja lainsuojattomien ystäviensä vapauden.

Robin Hood – maankuulu henkipatto on koko perheen seikkailunäytelmä rehellisyydestä, sankaruudesta ja rakkaudesta. Tarinassa ovat vastakkain Robin Hood (Wille Heino) ja Sheriffi (Sari Stenlund), jotka kumpikin tavoittelevat eri syystä Neito-Mariania (Hilda-Justiina Airola).

Kaikkiaan kaksitoistahenkinen näyttelijäryhmä koostuu niin uusista kuin vanhoistakin teatterilaisista.

Mukana lavalla:

Wille Heino, Hilda-Justiina Airola, Sari Stenlund, Antti Tulonen, Markus Alander, Maarit Schulté, Tarja Airola, Tuuli Haarakallio, Henna Sormunen, Touko Kankaanranta, Jonne Stenlund, Max Lundström