Sauvon Elävän Kulttuurin Seura

ETUSIVU  >  KESÄTEATTERIESITYKSET  > ROMEO JA JULIA

Sauvon kesäteatterissa 2012

Romeo ja Julia

Ohjaus: Tapio Väntsi
Käsikirjoitus: William Shakespeare (suomennos Paavo Cajander)
Musiikki: Matti Moilanen
Lavastus: Tapio Väntsi, Teemu Loikas ja työryhmä
Puvustus: Sari Stenlund
Maskeeraus: Maarit Schulte

yläpalkki-2012

Yleistä

Rakkaustarinoiden klassikko Sauvon kesäteatterissa

ROMEO.
Ma vannon, impi, kuun tuon pyhän kautta,
Mi hopeillaan nuo puiden latvat päärmää.

JULIA.
Oi, älä vanno kautta kuun, se vaihtuu
Ja kuukausittain muuttaa muotoaan;
Näin tulee lempes yhtä muuttuvaksi.

(Kirj. William Shakespeare, suom. Paavo Cajander)

Sauvossa vannotaan rakkaudenvaloja, kun Romeo ja Julia saa ensi-iltansa 6.7. Sauvon kesäteatterissa. Näytelmä on traaginen rakkaustarina kahdesta veronalaisesta nuoresta ja heidän suvuistaan. Romeo Montague (Jussi Jätinvuori) ja Julia Capulet (Henna Sormunen) rakastuvat toisiinsa, mutta sukujen välinen viha estää heitä saamasta toisiaan. Avuliaan munkin ja Julian imettäjän (Essi Himberg) avustuksella Romeo ja Julia menevät salaa naimisiin. Nuoret vihkinyt veli-Lorenzo (Maarit Schulte) joutuu hankalaan tilanteeseen, kun Julian perhe odottaa Lorenzon vihkivän Julian myös kreivi-Paris’lle (Wille Heino). Veli-Lorenzo yrittää auttaa nuoria, mutta onnettomien sattumien kautta traagisin seurauksin.

Sauvon kesäteatterin Romeo ja Julia on tarina rakkaudesta ja vihasta. Miten rakkaus ilmenee ja minkälainen rakkaus on hyväksyttävää? Vaatiiko rakkaus ilmentyäkseen kuoleman rinnalleen? Romeon ja Julian tragedia saa Sauvossa seurakseen myös komiikkaa, kun sivuosien tunnistettavat ja karikatyyrimäiset hahmot pääsevät vaikuttamaan tilanteiden kulkuun.

Mukana lavalla:

Jussi Jätinvuori, Henna Sormunen, Essi Airio, Wille Heino, Tarja Airola, Jonne Stenlund, Kaisa Koivuniemi, Tuuli Haarakallio, Antti Tulonen, Maarit Schulte, Touko Kankaanranta