Sauvon Elävän Kulttuurin Seura

57f280ed-b8c3-4cd9-be5a-3657ff054880

Sauvon Kesäteatterissa 2021 Oliver Twist-musiikkinäytelmä

Kesällä 2021 Sauvon Kesäteatterissa nähdään Hannele Moilasen ohjaama uusi dramatisointi Dickens-klassikosta Oliver Twist. Esitys saa ensi-iltansa Sauvon Vahtistenmäellä 2.7.2021 ja esitykset ovat heinä- elokuussa kesällä 2021.

Sauvon Kesäteatteri tarttuu kesällä 2021 Charles Dickensin klassikkoteokseen Oliver Twist. Oliver Twististä on tehty lukuisia näyttämötulkintoja, mutta Vahtistenmäelle valmistuva uusi Oliver Twistin sovitus on Sauvon Elävän Kulttuurin Seuran eli Selkun näköinen, nykyaikaan sopiva oma tulkinta. Käsikirjoituksen pohjana käytetään Charles Dickensin alkuperäistä englanninkielistä romaania.

Käsikirjoituksen ovat työstäneet yhdessä historioitsija Tom Linkinen, esityksen ohjaaja Hannele Moilanen sekä Selkun kokenut näyttelijä Sari Stenlund. Englanninkielen käännöksessä tärkeän panoksen on antanut Tom Linkinen, joka on viime aikoina kunnostautunut historiallisissa näytelmäteksteissä (mm. Keskiaikaiset markkinat, John-Eleanor).

Musiikin ja laulut esitykseen säveltää Matti Moilanen. Puvustuksen suunnittelee Anu Lehtonen-Sonkki.

Esityksen harjoituskausi on ollut poikkeuksellinen. Näytelmää ja sen lauluja on harjoiteltu poikkeusoloissa etäyhteyksiä hyödyntäen koko kevään ajan, sekä toukokuun alusta pienryhmissä koronarajoitukset huomioiden.

Oliver Twist – kuka tahansa meistä

Oliver Twist on tarina ja esitys lapsista, jotka toivoivat ettei heitä katsota kohti — he olivat oppineet toivomaan niin. Lapsista, jotka oppivat löytämään selviytymiskeinonsa ja paikkansa maailmassa, ja aina välillä, kohtaavat ja kokevat myös hyväksyntää, omanarvontuntoa ja välittämistä.

Samalla se on tarina monenlaisista aikuisista, niin tekopyhistä ja turhantärkeistä, ahneista omanedun tavoittelijoista ja pyrkyreistä, kuin myös auttavista ja hyväntahtoisistakin.

Yksi tarinan lapsista on nuori poika Oliver. Hän on orpo, jonka elämä tulisi olemaan köyhää, täynnä sairautta, huonoja työoloja, nälkää ja aikuisten vallan käytölle alistumista. Oliverin elämästä tulee kuitenkin seikkailu, jossa hän huomaa itsekin voivansa vaikuttaa omaan kohtaloonsa.

Oliver Twistin maailma on edelleen ajankohtainen. Edelleen on paljon lapsia, jotka toivovat ettei heitä katsota kohti. Edelleen on paljon lapsia, jotka ovat oppineet toivomaan niin, mutta on myös toivo paremmasta — ihmisiä, jotka haluavat lapsille parempaa tätä päivää ja huomista.

NÄYTTÄMÖLLÄ

Tarja Airola, Sylvi-Anna Airola, Amanda Alexandersson, Sini Ervelä-Aro, Kenneth Finnholm, Ronja Juusti, Santeri Laaksonen, Sanni Laisila, Helmi Reponen, Salli Reponen, Aada Sevón, Iiris Sonkki, Sari Stenlund, Timo Vanhala, Sami Virta ja Tuula Virtanen.

NÄYTÖSPÄIVÄT JA LIPUNVARAUS

Esitys saa ensi-iltansa Sauvon Vahtistenmäellä 2.7.2021 ja 13 näytöstä heinä-elokuussa toteutetaan esitysajankohtana sallitulla katsojakapasiteetilla.

Esityksissä ja harjoituksissa noudatetaan terveysviranomaisten suosituksia.

LISÄTIETOA

Kesto:                                        2,5 h sis. väliajan

Ikäsuositus:                             7 vuotta (sis. voimakkaita kohtauksia ja voimakasta kielenkäyttöä)