Sauvon kesäteatterissa 2019

Sven Tuuva

Ohjaus: Timo Väntsi
Käsikirjoitus: Lauri Sipari, Tytti Oittinen ja Timo Virkki
Musiikki: Kim Kuusi
Musiikin sovitus: Matti Moilanen
Musiikin toteutus: Mikko Väärälä
Lavalla: Hilda-Justiina Airola, Tarja Airola, Wille Heino, Anu Lehtonen-Sonkki, Sari Stenlund, Antti Tulonen ja Sami Virta
Sven Tuuva - Sauvon Kesäteatterissa 5.7. - 3.8.2019

Yleistä

Sven on nuori ja tyhmyriksi ikänsä haukuttu mies, joka päättää osoittaa kaikille, että hänestä on johonkin: hän liittyy Ruotsin armeijaan, joka valmistautuu sotimaan itäistä vihollista Venäjää vastaan. Svenin armeijakaan ei suju ihan ongelmitta, mutta lopulta Sven onnistuu tekemään itsensä unohtumattomaksi.

Sven Tuuva on kabareemaisen hullu esitys sodasta, sen taustavaikuttimista ja sattumanvaraisuudesta. Kun isot lyövät päitään yhteen, eivät pienen maan asiat paljoa paina, kuten ei myöskään yksittäisen sotilaan pieni elämäntarina.

Esitys pohjautuu Lauri Siparin, Tytti Oittisen ja Timo Virkin käsikirjoitukseen, joka tehtiin alunperin Suomenlinnan Kesäteatteriin Ryhmäteatterille kesällä 1970. Käsikirjoituksessa vilahtavat sotaisat hahmot Napoleonista Aleksanteri I:een ja toisaalta tavallisen kansan edustajat torpan tytöstä tavalliseen sotilaaseen. Miltei 50 vuotta sitten kirjoitettu teksti on paikoitellen hätkähdyttävän ajankohtainen. Musiikkina käytetään Kim Kuusen Ryhmäteatterille säveltämiä lauluja.

Ohjaajana toimii nukketeatteritaiteilija ja ohjaaja Timo Väntsi, joka on ohjannut Sauvoon aiemmin kesäesitykset Pinocchio (2003), Saapasjalkakissa (2008) ja Adalmiinan helmi (2015).