vahtisten kulttuurikesä

Tervetuloa mukaan Vahtisten yöjuoksuille la 27.5. klo 16 alkaen!

Nummisuutarien aikainen yöjuoksuperinne on tuotu nykypäivään! Koko perheelle sopivassa tapahtumassa kannustetaan Sauvon yhdistyksistä koostuvia joukkueita ja nautitaan esityksistä. Ilta huipentuu pelimannimusiikin säestämiin tansseihin, jotka jatkuvat klo 22 asti. Tapahtuma-alueena ovat museon ja kesäteatterin ulkotilat. Myynnissä on kevyttä päivällistä ja yöpalaa, sekä tietysti herkkuja ja kahvia. Tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Tapahtuman aikataulu julkaistaan myöhemmin toukokuun aikana.

Museolla pääsee Nummisuutarien hengessä paikallishistoriaan

Vahtisten kulttuurikesään kuuluu ehdottomasti Sauvon Kotiseutumuseon kesänäyttely. Tänä vuonna museolla hypätään Nummisuutarien matkaan, kun museorakennus täyttyy Aleksis Kivestä ja Nummisuutarit-näytelmän hengessä sauvolaisesta paikallishistoriasta. Eskon kosiomatkan innostamana museolle katetaan hääpöytä ja esitellään niin hääseremonioita kuin kosintamuotojakin.

Niin maailma muuttuu Eskoseni -näyttely on avoinna kello 12-16 keskiviikosta sunnuntaihin ajalla 14.6.-6.8. sekä Varsinais-Suomen museopäivänä 27.8.  Lue lisää näyttelystä ja museon muusta ohjelmasta osoitteessa sauvonmuseo.fi

Sauvon Museoon on vapaapääsy. Suurten ryhmien opastuksissa ole yhteydessä Sauvon Museon Tuki ry:een.

Tervetuloa Sauvon Kotiseutumuseolle!

Syvenny Aleksis Kiven maailmaan luentojen kautta

Sauvon Museon Tuki ry ja SELKU ry yhteistyössä järjestämät luennot avaavat Aleksis Kiven aikaa ja vaikutusta. Luentosarjan aloittaa lavastaja Juha Lukalan “Kivi kuvataiteessa” -luento torstaina 15.6. Porvoon museon johtaja Johanna Lehto-Vahtera luennoi tiistaina 20.6. tarkastellen Aleksis Kiven vaikutusta suomalaisuuteen. Luentosarjan päättää kulttuurihistorioitsija, FT Tom Linkinen luennollaan “Nummisuutareita silloin ja sittemmin – Nummisuutarien kulttuurihistoria” 6.7.

Ilmaiset luennot järjestetään Sauvon Kesäteatterin näyttämöllä. Museo ja sen kahvila ovat auki ennen luentoja.

Sauvon Kesäteatteri: Nummisuutarit – Uutta henkeä suomalaisen kirjallisuuden kulmakiveen

“Elämä on iloleikki!” Sauvon kesäteatterissa nähdään tänä kesänä monien tuntema komediaklassikko Nummisuutarit. Aleksis Kiven hersyvä komedia Eskon naimaretkestä on toteutettu ennakkoluulottomasti Kiven kieltä kunnioittaen. Yli kaksikymmentähenkinen näyttelijäryhmä puhaltaa uutta henkeä suomalaisen kirjallisuuden kulmakiveen. 

Jos kaipaat lisätietoa tai edellä mainitut kohdat eivät vastanneet kysymyksiisi, voit olla yhteydessä meihin puhelimitse numerossa 0400 699 057 tai sähköpostitse osoitteessa selkury(at)gmail.com.

Voit siirtyä hankkimaan lippusi tapahtumakalenteristamme.