Sauvon Kesäteatterissa 2022

VIHERVAARAN ANNA

Käsikirjoitus ja ohjaus Timo Väntsi

Musiikki Mikko Väärälä

Ensi-ilta 1.7.2022 klo 19.00

Vihervaaran Anna kertoo orvosta tytöstä, joka saa sattumien kautta uuden perheen pienestä Avonlean kaupungista. Anna päätyy perheeseen, johon kuuluvat Marilla ja Matthew Cuthbert. He ovat jo kypsään ikään ehtineet sisar ja veli, jotka pitävät yhdessä vanhemmiltaan perinnöksi saamaansa maatilaa. Sattuneen sekaannuksen kautta heille tupsahtaa puhetta pulppuava, kiivaalla luonteella ja hehkuvan punaisilla hiuksilla varustettu Anna-tyttö.

Vihervaaran Annan tarina on lämmintä huumoria pursuava ja elämänmakuinen kuvaus siitä, millaista on kasvaa isoksi, hyväksyä itsensä ja raivata oma paikkansa, joskus aika omalaatuisessa yhteisössä. Vihervaaran Anna osaa sen taidon, joka monilta Avonleassa puuttuu: mielikuvitus ja kaikenlaisten tunteiden avoin osoittaminen.

Käsikirjoitus pohjautui L.M. Montgomeryn klassikkoromaaniin ”Annan nuoruusvuodet”. Näytelmän käsikirjoitti ja ohjasi nukketeatteritaiteilija ja ohjaaja Timo Väntsi. Hän on aiemmin ohjannut Sauvon Kesäteatteriin esitykset Sven Tuuva (2019), Adalmiinan helmi (2014), Saapasjalkakissa (2008) ja Pinocchio (2003).

Rooleissa nähtiin Aada Sevón (Anna), Anu Lehtonen-Sonkki (Marilla), Sami Virta (Matthew), Sanni Laisila (Diana), Tarja Airola (Rachel Lynde) ja Tapio Eqkvist (Gilbert). Muissa rooleissa olivat Sylvi-Anna Airola, Amanda Alexandersson, Aino Finnholm, Frans-Erik Heikkinen, Ronja Juusti, Elli Nikulainen, Helmi Reponen, Salli Reponen, Tuure Silfver, Iiris Sonkki, Jesse Tuominen, Tuula Virtanen.